LAX & SPENATPAJ

INGREDIENSER

Pajdeg:
75 g Smör
2 1/2 - 3 dl Mjöl
1 dl Kvarg
Fyllning:
250 g Varmrökt lax
70 g Spenat
1 Purjolök
Äggstaning:
3 Ägg
1,5 dl Mjölk
1,5 dl Grädde
2 dl Riven ost
Dill
Salt & peppar

TILLAGNING
1. Ställ ugnen på 200 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen. Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter.
2. Smör stek purjolöken mjuk (även spenaten om den är fryst behövs ej med färsk).
3. Fördela lax, spenat och purjolöken i formen.
4. Vispa sedan ihop ägg, mjölk, grädde, ost, dill & salt och peppar.
5. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter. Grädda den sedan i 20 – 30 minuter eller tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg.

Kommentera här: