KÖTTFÄRSGRATÄNG MED MARINEARAD PASTA & PAPRIKASÅS

INGREDIENSER
350 g Pasta penne
500-700 g Köttfärs
1 burk Krossadetomater 
Marinad:
3 msk Oliviolja
2-3 Pressade vitlöksklyftor
2 tsk Basilka (torkad eller fryst)
3 tsk Persilja (torkad eller fryst)
3 krm Vitpeppar
1 tsk Salt
Paparikasås:
3 st Paprikor i varfi färg
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
3 dl Mjölk
2 dl Créme fraich 34%
1-1 1/2 Grönsaksbuljongträning 
Salt & peppar
2 dl Riven ost
 
TILLAGNING
1. Börja med att koka pastan några minuter kortrare än vad det står på paketanvisningarna. Under tiden pasta kokar blanda ihop marianden.
2. Häll av den kokta pasta och lägg den i en bunke och blanda i marinanden och rör om väl. Låt pastan sedan marineras i cirka 2 timmar i kylskåpet.
3. Bryn köttfärsen och tillsätt sedan en burk krossadetomater, låt det koka upp hastigt och ställ åt sidan.
4. Hacka paprikorna i tärningar och fräs i smör. Strö  sedan över mjöl och spä med mjölk. 
5. Tillsätt buljong och créme fraich i såsen och låt koka i cirka 5 min. Smaka av med salt och peppar.
6. Varva sedan pasta, köttfärsen och paprikasåsen i en ugnsfastform toppa med den rivna osten.
7. Grädda gratängen i ugn 20 min i 225 grader. Servera gratängen tilsamman med en fräsh sallad. 
 

Kommentera här: