TACOPAJ

INGREDIENSER TILL 4-5 PORTIONER
Pajdeg:
3 dl mjöl 125 g smör 1 msk vatten
Köttfärs:
500 g Köttfärs
1 påse Tacokrydda
1 dl Vatten
Fyllning:
2,5 dl Creme fraiche
4 msk Majonnäs
3 hackade Tomater
1-3 Vitlöksklyfter
Hackade feferoni eller jalapeños (kan även uteslutas helt om man inte gillar lite heta)
2 dl Riven ost
TILLAGNING
1. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll sedan i mjölken och rör ihop.
2. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen på 225° i 10 min.
3. Skala och hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen.
4. När köttfärsen och löken stekt färdigt tillsätter tacokryddan och vattnet. Låt puttra tills vattnet nästan är borta. Häll sedan köttfärsen i pajskalet.
5. Hacka tomater och feferoni eller jalapeños.
6. Rör ihop crem freschen, majonnäsen, tomaterna, feferoni eller jalapeños och pressad vitlök. Samka av för att få en heta som passa dig.
7. Bred ut röran ovan på köttfärsen och stör sedan över den rivna osten.
8. Grädda i ugnen i 200° tills osten smält och pajen fått en fin gyllenbrun färg.
Servera pajen tillsammans med en sallad, smaklig spis!