MAROCKANSKA KÖTTBULLAR MED COUSCOUS

INGREDIENSER
Köttbullar:

500 g Blandfärs
1 dl Vatten
4 msk Ströbröd
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
0,5 Gul lök, finhackad
2 klyftor Vitlök, pressade
1,5 tsk Spiskummin
1 tsk Paprikapulver
1 Ägg
Couscous:
2,5 dl Hönsbuljong
1 dl Zucchini, finhackad
3 dl Couscous
1 msk Olivolja
Yoghurt:
3 dl Matyoghurt
0,5 tsk Salt
3 msk Persilja, finhackad
1 Citron
1-2 msk Honung

TILLAGNING

1. Blanda mjölk, ströbröd och kryddor och låt svälla ca 10 minuter.
2. Tillsätt ägg, lök, vitlök och färs och blanda väl.
3. Forma till köttbullar och stek i olivolja på medelvärme till de är gyllene och genomstekta.
3. Finhacka zucchini i så små bitar du kan och bryn sedan. Koka upp buljongen och lägg i zucchinin.
4. Dra kastrullen från plattan och lägg i couscous samt olivolja. Sätt på locket och låt stå och svälla i 10 minuter.
5. Blanda yoghurt med citronskal, salt och hackad persilja. Smaka av med honung och ställ åt sidan.

Servera köttbullarna med couscous och yoghurtsås.

Större delar av receptet är hämtat här

Kommentera här: