KYCKLINGKNYTEN

Kycklingfilé
Smördeg (rekommendera att köpa färdiga smördegsrullar i frys- eller kyldisken)
Salt & Peppar
Förslag på fyllningar
- Olika ostar gorgonzola, fetaost, getost, eller cream cheese med smak
- Pesto
- Örter
- Svamp, grönsaker, bacon
(Tänk på att inte ha för lös fyllning då rinner den lätt ur knytena)
TILLAGNING:
1. Ta fram och tina smördeg någon timme innan tillagning om, det står på paketet hur lång tid det tar för smördegsrullarna att tina.
2. Tärna kycklingen i små bitar, bryn sedan kycklingen i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
3. Kavla ut smördegen något och skär sedan i fyrkanter i önskad storlek (jag brukar skära ut sex kvadrater per smördeg).
4. Lägg lite kycklingbitar i mitten på varje smördegskvadrat plus fyllning du valt, tänk på att inte snåla med fyllningen annars kan de lätt bli torrt.
5. Vick sedan ihop knyten, de kan man göra hur man vill. Tänk på att knyten är helt återslutna så att innehållet inte rinner ut under tillagningen.
6. Lägg knyten på en plåt med bakplåtspapper och pensla knyten med ägg.
7. Placera plåten i mitten av ugnen och grädda tills knytena fått en gyllenbrunfärg ca 10-15 min. Exakt grad antalet på ugnen står på smördegspaketet men de brukar vara mellan 200°-225°.
Servera kycklingknytena med en god sallad. Smaklig spis!