GRÖTBULLAR

 
INGREDIENSER TILL CA 30 ST BULLAR

3 dl Havregryn (går att byta mot andra gryn/flingor t ex dinkel flingor, rågflingor)
5 dl Vatten
1 tsk Salt
150g Smör
5 dl Mjölk
1 dl Sirap
50 g Jäst
17-19 dl Vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka havregryn, vatten och salt till en gröt.
2. Ta grytan från plattan och rör ner smöret (smöret ska smälta).
3. Tillsätt mjölk och sirap.
4. Låt svalna eller varm på blandingen tills de är fingervarmt dvs 37 grader.
5. Smula i jästen och blanda.
6. Arbeta in mjölet och låt degen vila ca 10 min.
7. Forma runda bullar och lägg på en på med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
8. Få bullarna extra fina genom att pensla dem med mjölk, vatten eller ägg och strö över valfri frön eller gryn.
9. Grädda i 225 grader ca 15 min.

 

Kommentera här: